Adathalász e-mail szimulációs és tudatosság növelő rendszer

Az Informatikai Biztonsági Központ az Egyetem elektronikus információs rendszereiben tárolt adatai, információi bizalmasságának, sértetlenségének és rendelkezésre állásának biztosítása érdekében, Információ Biztonsági Irányítási Rendszer (IBIR) kialakítását, létrehozását hívta életre.

Az IBIR része olyan platform üzemeltetése, ami az informatikai biztonság leggyengébb láncszemét, az embert helyezi középpontjába, annak biztonságtudatos felkészítésével, biztonságtudatos éberségének szimulációs tesztelésével.
Ennek eszköze az Egyetemen bevezetett „Lucy” biztonságtudatossági keretrendszer.

A tudatosítási keretrendszer egy kiemelkedő IT Biztonság tudatosság felépítését és fenntartását biztosító platform, alapvetően 2 pillérre támaszkodik, az oktatási platformra és az adathalász kampányok szimulációjára.
Az oktatási keretrendszer párhuzamosan, több csatornán mélyíti el és teszi készségszintű tudássá és tevékenységgé a személy szintjén értelmezhető IT biztonsági tudást és prevenciós rutint.
Az adathalász szimulációk tervezett kampányok lefolytatásával gyakorlati szinten is tesztelhetővé és mérhetővé teszi a felhasználók tudatossági szintjét, illetve folyamatosan fenntartja és biztosítja a felhasználók éberségét.

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 08. 24. 23:02