Adobe szoftverfejlesztő cég termékeit érintő sérülékenységekkel kapcsolatban

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) tájékoztatót ad ki az Adobe szoftverfejlesztő cég termékeit érintő sérülékenységekkel kapcsolatban.

Tisztelt Ügyfelünk!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) tájékoztatót ad ki az Adobe szoftverfejlesztő cég termékeit érintő sérülékenységekkel kapcsolatban, azok súlyossága, valamint az egyes biztonsági hibákat érintő aktív kihasználások miatt.

Összesen 5 különálló CVE számmal rendelkező sérülékenység került javításra, ezek közül – a gyártói besorolás szerint – 1 kritikus és 4 db magas kockázati besorolású.

Az érintett szoftverek listája: Adobe Connect; Acrobat DC; Acrobat Reader DC; Acrobat 2020; Acrobat Reader 2020; Adobe Experience Manager (AEM)

Az NBSZ NKI a biztonsági frissítések haladéktalan telepítését javasolja, amelyek elérhetőek az automatikus frissítésen keresztül, valamint manuálisan is letölthetők a gyártói honlapokról.

Az NBSZ NKI emellett arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy az Adobe Flash tartalmak megjelenítését a legnépszerűbb böngészők (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge) 2020 decemberében megszüntették.

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 21. 09:20